Om oss

Horten Folkeverksted er et makerspace, også kalt skaperverksted på norsk. Horten Folkeverksted er en frivillig organisasjon basert på innsats fra medlemmene våre. Det vil si at vi praktiserer såkalt «gjøråkrati». Med mange engasjerte og dyktige medlemmer har vi siden starten i 2017 klart å oppnå utrolig mye! Vi har gått fra ingenting til å få en ganske respektabel utstyrspark og aktive medlemmer som hele veien forbedrer verkstedet. På mange måter fungerer vi litt som et treningssenter, men for kreative skapere. Hos oss er det bare kreativiteten som setter begrensninger på hva man kan lage. Alle er velkomne og vi er mange som kan hjelpe deg med å komme i gang!

Les vilkår og betingelser for bruk av Horten Folkeverksted.

Sommer:Hack!

Hvert år arrangerer vi tidenes teknologifestival! Da møtes alle som vil, og blir med på ulike foredrag og workshops, mingler og blir kjent med utstyret i verkstedet. Tidligere har vi hatt innføring i kretskortutlegg, SMD-lodding, droneflyving, 3D-printing og miniatyrmaling i tillegg til foredrag om bl.a. big data, smarthjem, spillutvikling, nettsikkerhet og autonome sonarer.

Informasjon om neste Sommer:Hack dukker opp på nettsiden og i sosiale medier så snart vi er klare til å annonsere!

Sommer:Skole!

Som med Sommer:Hack så har vi tradisjon for å arrangere sommerskole for barn mellom 9 og 12 år. Her har de hittil jobbet med programmering og elektronikk. Sommerskolen har blitt arrangert med stort hell, og hvert eneste arrangement har blitt helt utsolgt!

Informasjon om neste Sommer:Skole eller tilsvarende arrangementer vil bli lagt på nettsiden og i sosiale medier.


Horten Folkeverksted kan tilby utstyr i mange ulike kategorier:

Hos oss er det medlemmene som bestemmer hva verkstedet skal være. Det er fullt mulig å sende seg ønskeliste til styret, og vi har hittil fått god respons på søknadene vi har sendt ut. Under kan du se noen utdrag av utstyret vi har på verkstedet, men vi kan selvsagt skilte med langt mer enn dette, så ta turen innom og se selv! Les mer detaljert om de ulike maskinene og utstyret vi har på Wiki-siden vi har satt opp!

Støvrom:

3D-printing:


Måleutstyr:

Elektronikk:

Sy- og vinylpark:

Lodding og SMD:

Miniatyrmaling, airbrush og terrain:

Droner:

Video & lyd:

Diverse:


Vi trenger alltid nye frivillige ildsjeler som vil være med på å gjøre Folkeverkstedet enda bedre!

Meld deg som frivillig, så får du informasjon når det skjer ting, hva du kan hjelpe til med eller når vi trenger litt ekstra hjelp. Om du kunne tenke deg å bli med som tillitsperson med ansvar for å holde verkstedet åpent og ha sertifiseringskurs, ta kontakt med styreleder.

Hvis du har spørsmål eller vil snakke med oss, håper vi at du tar kontakt!

Følg oss på Instagram: @hortenfolkeverksted